2020-11-13 19:42:15

Suradnja s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina

Dana 12.11.2020. učenici 5. i 7. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Slatini koja je povodom Mjeseca hrvatske knjige darivala naše učenike besplatnim upisom kako bi nagradila i još više potaknula njihovu ljubav prema čitanju.

 

Povodom  Mjeseca hrvatske knjige (a i zbog nedostupnosti knjiga u našoj školskoj knjižnici zbog Covida 19) knjižnica je na molbu učiteljice Marijane Toplak omogućila  preko 20 besplatnih članarina našim učenicima. 

Moći će 12 mjeseci besplatno posuđivati knjige i kvalitetno provoditi vrijeme u knjižnici. ''Iskoristite nas što bolje možete“, poručuje ravnateljica knjižnice gđa Marija Cindrič koja je provela učenike kroz knjižnicu i njezin fond te ukratko pojasnila učenicima UDK sustav klasifikacije knjiga i signature kako bi svaka knjiga imala adresu.  

13.11. (petak) su budući članovi  6. i 8. razreda u pratnji učiteljice Ivane Strupar također posjetili ovu razlistanu ustanovu.

Knjižnica se renovirala kako bi omogućili ugodan boravak najmlađima, a također i odraslima. Tu se nalazi kutak za najmlađe sa brojnim igračkama, slagalicama, slikovnicama, a održavaju se i radionice, no zbog trenutne situacije s virusom radionice nisu na raspolaganju. Mogu se posuđivati DVD-ovi animiranih i igranih filmova i stripovi. Ondje se nalaze i računala koja su dostupna svima u svakom trenutku. Djeca mogu onamo doći pisati zadaću, učiti i igrati se.  


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina